Spring naar inhoud

Activiteiten in 2021

juli 19, 2022

Sinds 1994 ondersteunt de Stichting Steun India diverse educatieve projecten in West Bengalen. Met de financiële hulp vanuit de Kempen zijn enkele basisscholen en een eerste hulppost gebouwd in dit achtergebleven deel van India. Onze contactpersoon in India is fr. Christopher Bara, een Indiase priester. Zijn priesteropleiding werd betaald via de pauselijke missiewerken Nederland.

Christopher is  druk met het runnen van een schooltje en het daaraan verbonden internaat. Bovendien bezoekt hij zeer regelmatig de wat meer afgelegen dorpen in het  werkgebied en biedt waar nodig sociale ondersteuning.

Zijn standplaats is momenteel Catholic Church Jordighi, district Dakchin Dinajpur. Gelegen in het oostelijk grensgebied met Bangladesh. Het werkgebied van Christopher ligt in de delta van de rivier de Ganges. Aangezien de bevolking totaal afhankelijk is van de opbrengst van de landbouw, leveren grillige weersomstandigheden al snel grote problemen op. De extra noodhulp vanuit Nederland is ook daarom zeer welkom. Er komen alarmerende berichten over stakingen in het gebied in verband met de vraag om het vaststellen van minimumprijzen voor landbouwproducten door de overheid.

Bovendien werd ook dit gebied getroffen door de wereldwijde Coronapandemie die in 2021 iedereen in zijn greep kreeg.

De contacten werden onderhouden via email met het bisdom Raiganj en middels Appcontact met priester Christopher Bara.

Vanwege nieuwe regels rondom donaties aan christelijke organisaties in India is het moeilijker geworden om gelden over te maken rechtstreeks naar het bisdom. Dit verloopt nu via een landelijke bank in New Dehli.

Onze contactpersoon in India  met betrekking tot donaties is rev. Fulgence Tigga, de bisschop van Raiganj. We ontvingen pas na drie maanden ontvangstbevestiging van de donatie die we in februari deden.

Door de Corona perikelen kunnen we helaas alleen nog digitaal vergaderen.

Acties om geld in te zamelen zijn nog steeds onmogelijk i.v.m. de pandemie.

Marieke Widlak neemt inmiddels de taak binnen het bestuur over van haar grootvader. Zij werd op 1 juli ingeschreven als bestuurslid. We nemen tevens afscheid van onze voorzitter Jan van Dijk die verhuist naar Zweden.

Annemiek van Dooren, secretaris

Advertentie
No comments yet

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: