Spring naar inhoud

Jaarverslag 2015

februari 11, 2016

2015 was het negende actiejaar sinds de oprichting in 1994. Om de drie jaar proberen we middels extra inspanningen geld in te zamelen om het onderwijs- en ontwikkelingsproject blijvend te kunnen ondersteunen. Bovendien stond dit jaar in het teken van het vierde bezoek dat Christopher Bara bracht aan Knegsel. Dit keer had hij op ons verzoek ook zijn assistent en opvolger Amrit Xalxo meegebracht.

In het voorjaar werden de officiële uitnodigingsbrieven verstuurd, zodat de visa tijdig konden worden aangevraagd. Hier in Nederland werd het programma voorbereid, zodat de drie weken van het verblijf zowel nuttig als aangenaam besteed konden worden. Dit leverde een zeer gevarieerd schema op.

Bezoeken aan een scheepswerf en een museum. Ook de leerlingen van basisschool Meester Gijbels werden vereerd met een bezoek, zij kregen foto’s en een video te zien van het werkgebied van Christopher en Amrit. Zo konden zij zich een beeld vormen van de leefomstandigheden van leeftijdgenoten in India. Er werden volop vragen gesteld waarop wij zo goed mogelijk een antwoord probeerden te geven. Na dit bezoek besloten de leerlingen om de helft van de opbrengst van de kerstmarkt te schenken aan beide priesters.

Schermafbeelding 2016-02-11 om 09.10.49

Een hoogtepunt tijdens het verblijf vormde verder het Bara Buffet, een Indiase benefietmaaltijd die gehouden werd in de prachtige ambiance van de nieuwe Leenhoef. Een verrukkelijke maaltijd van veelal verse ingrediënten, klaargemaakt door 7 amateurkoks. De deelnemers genoten met volle teugen vanaf de amuses bij binnenkomst tot aan het overheerlijke dessert. De gangen werden afgewisseld met muziek en een informatieve presentatie door arts Hans van Valenberg, die het werkgebied enkele jaren geleden bezocht.

Schermafbeelding 2016-02-11 om 09.11.08

Heel bijzonder waren ook de fietservaringen voor beide priesters: bezoeken werden veelal per fiets afgelegd als de bestemming niet al te ver was. Op hun verzoek bezochten we zo onder meer de kerk van Oirschot, waar we een rondleiding kregen door het schip en de gewelven.

Schermafbeelding 2016-02-11 om 09.10.59

Beide priesters gingen voor in de wekelijkse diensten in Knegsel en Vessem. Verder werden diverse familieleden en kennissen met een bezoek vereerd. Drie weken verblijf op drie verschillende adressen gaf hun tevens een indruk van allday-life in Nederland.

Na afloop van het bezoek volgde nog de kerstbomenverkoop, die we dit jaar voor laatst hielden. Net voor kerstmis hield de Meester Gijbelsschool de eerdergenoemde kerstmarkt. En op 27 december zorgde de gemeente Eersel nog voor een laatste impuls door de helft van de opbrengst van de jaarlijkse houtveiling aan onze stichting toe te kennen. 2015 werd daarmee een succesvol actiejaar voor onze stichting.

No comments yet

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: