Spring naar inhoud

Stichting Steun India in 2011

januari 16, 2012

De Stichting Steun India Knegsel is opgericht in 1994. Sinds dat jaar zijn we actief bezig met het ondersteunen van de Indiase priester Christopher Bara. Na zijn studie en priesterwijding, werkt Christopher nu al ruim 26 jaar lang als parochiepriester op verschillende plaatsen in het bisdom Raiganj.

Priesters zijn er telkens ongeveer 5 jaar werkzaam op één plaats en worden dan op een nieuwe plek aangesteld om daar de meest basale ontwikkelingen op gang te brengen. In de ´oude´ parochie worden de werkzaamheden voortgezet door hun leerlingen en opvolger(s).

Door de steun die Christopher ontvangt vanuit Knegsel kan hij soms de aanzet geven voor wat grotere projecten, die van belang zijn voor de ontwikkeling van de regio. Zo is in het afgelopen jaar de bouw van een dispensary in Pransagar voltooid. Met een gift van KIWANIS Dommelland uit Valkenswaard kon bovendien een degelijke start-inventaris voor de eerste hulppost worden aangeschaft. De plechtige inauguratie door de bisschop vond plaats in juni 2011. In dit afgelegen dorp moesten mensen voor dringende medische hulp voorheen nog urenlang lopen.

In januari 2011 bezocht een arts in opleiding uit Helmond voor ons het werkgebied van Christopher Bara, de bouw van de dispensary was toen nog in volle gang. Ook bekeek hij tijdens zijn verblijf alle voorgaande projecten die met de ondersteuning vanuit Knegsel zijn gerealiseerd. Vol trots lieten de huidige medewerkers de (kost)scholen in Altapur, Badamael en Malda zien. Alle gebouwen zagen er goed onderhouden uit en waren volop in bedrijf. Als stichting motiveert dit ons om de ondersteuning van dit ontwikkelingswerk onverminderd voort te zetten. Daartoe organiseren we dit jaar weer enkele bijzondere activiteiten, 2012 wordt weer een zogenaamd actiejaar. Een tweede editie van het “Bara buffet” hoort daar zeker bij. Na het grandioze succes van de vorige keer gaan we voor een succesvolle herhaling van die gezellige en culinaire avond. Te zijner tijd ontvangt u een persoonlijke uitnodiging om hiervoor in te schrijven.

Als Stichting zijn we zeker u, onze vaste donateurs, bijzonder dankbaar voor de blijvende ondersteuning van dit onderwijs-ontwikkelingsproject, dat wordt gerealiseerd in een van de armste delen van India. Hiermee werken we tevens aan de verschillende millenniumdoelen zoals die in het jaar 2000 zijn vastgesteld. O.a. het bestrijden van armoede, de kans voor elk kind om naar school te gaan, gelijke kansen voor jongens en meisjes, bescherming van het milieu en schoon drinkwater voor iedereen.

Christopher Bara:
Greetings to all the Knegsel people.
I wish you all love, good health and peace which last through each day of the coming year!
A very happy new year 2012

De dispensary in Pransagar, inauguratie in juni 2011.

One Comment leave one →
 1. Henk Gortemaker permalink
  december 19, 2012 12:22 pm

  Mijn naam is Henk Gortemaker (81 jaar) en ik woon in Geldrop.
  Meer dan 25 jaar ben ik actief geweest als secretaris van de ”Stichting Kinderhulp India Uden”; Eind jaren negentig ben ik gestopt als secretaris wegens mijn leeftijd.
  Vanaf die tijd is het niet mogelijk gebleken een nieuwe secretaris te vinden en moest de penningmeeester als zodanig optreden. Die mevrouw doet nu nagenoeg al het werk alleen.
  Het is niet mogelijk gebleken nieuwe bestuursleden te vinden. Ik ben wel altijd nauw betrokken gebleven bij de werkzaamheden.
  De stichting wil graag, op termijn en in overleg, de activiteiten overdragen aan een ander stichting die de belangen van de kinderen in India blijft behartigen.
  Misschien dat het via Uw stichting te realiseren is. De website van de Stichting is te vinden onder “kinderhulp India Uden”. Hierop kunt U heel veel informatie vinden.

  Wilt U in Uw bestuur dit bespreken en met mij hierover contact opnemen?
  Dan kan ik met “Kinderhulp India Uden” nader overleg plegen.

  Met vriendelijk groet,

  Henk Gortemaker
  Hofdael 62
  5664 GP Geldrop.
  Tel: 040-2129282
  e-maI: hhgortemaker@onsbrabantnet.nl

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: