Spring naar inhoud

Kerstbomen en vuurstammen

november 21, 2011

Het is inmiddels een traditie van zo´n 17 jaar, de verkoop van Indiakerstbomen in december. Vanaf begin december kunt u weer terecht voor een verse kempische kerstboom op het Groen 31 in Knegsel. Daarnaast verkopen we daarnaast dit jaar voor het eerst ook “vuurstammen”.

Een vuurstam is een echte sfeermaker tijdens feestelijke momenten. Een speciaal geprepareerde vurenhouten stam wordt buiten in een vuurkorf geplaatst en van bovenaf aangestoken. Het enige dat je verder nodig hebt is een beetje lampolie en een aanmaakblokje. Dit idee is oorspronkelijk ontstaan in Letland en daarom worden deze brandende stammen ook wel Letse vuren genoemd. De stam blijft wel een uur of drie branden en zijn licht en warmte verspreiden. Een mooi gezicht tijdens een donkere winteravond en heerlijk om je aan te warmen. (kerst- of oudjaarsavond?)

Maar ook tijdens een lange zomeravond of bij een feestje kan een vuurstam een extra sfeervolle (en warme) ambiance creëren. Misschien ook een idee voor een wel heel origineel cadeau!

Dit jaar verkopen we voor het eerst en zolang de voorraad strekt deze kant en klare vuurstammen, ze kosten 10 euro per stuk. De opbrengst is, zoals altijd, helemaal bestemd voor het ontwikkelingsproject van Christopher Bara.

Stichting Steun India – Annemiek van Dooren

No comments yet

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: